Υψηλού επιπέδου κτηνιατρικές υπηρεσίες

Αγάπη για τα ζώα!

Οι κτηνίατροί μας είναι από τους πιο καταρτισμένους και έμπειρους στην Ελλάδα! Εκτός από το πτυχίο Κτηνιατρικής που διαθέτουν, έχουν αφιερώσει επιπλέον χρόνια για μετεκπαίδευση και ειδίκευση σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Μερικοί από τους κτηνιάτρους μας είναι οι μοναδικοί ιδιώτες κτηνίατροι με τέτοιου είδους μετεκπαίδευση στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το προσωπικό μας έχει λάβει εντατική εκπαίδευση για το πώς να παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα και εξυπηρέτηση. Πάνω απ’ όλα, όσοι εργαζόμαστε στο Animal Medical Center, διαθέτουμε οι ίδιοι κατοικίδια και κατανοούμε απόλυτα τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα, καθώς και ότι τα κατοικίδια ζώα αποτελούν μέρος της οικογένειάς μας!

Παναγιώτης Γ. Ξενούλης

 DVM, Dr. Med. Vet., PhD

  • Επιστημονικός Συνεργάτης – Παθολογία και Γαστρεντερολογία
  • Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Adjunct Assistant Professor, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University, USA
  • Διδάκτωρ Παθολογίας/Διατροφής, Texas A&M University, Texas, USA
  • Διδάκτωρ Παθολογίας, Ludwig-Maximilian University, Munich, Germany

Ο Πάνος Ξενούλης είναι ειδικευμένος στην παθολογία του σκύλου και της γάτας. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και διδάσκει Εσωτερική Παθολογία σε φοιτητές του 3ου, 4ου και 5ου έτους. Παρακολουθεί παθολογικά περιστατικά στο Animal Medical Center, δίνει συχνά διαλέξεις σε κτηνιάτρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι επιβλέπων σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την παθολογία της γάτας και του σκύλου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Animal Medical Center.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Την ίδια χρονιά πήγε για σύντομο χρονικό διάστημα ως επισκέπτης κτηνίατρος στις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Cornell University (Ithaca, New York), University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania) και Virginia Tech (Blacksburg, Virginia) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2004 έγινε δεκτός για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Department of Small Animal Clinical Sciences, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University (College Station, Texas) των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian Universitat του Μονάχου. Η διατριβή του είχε σαν αντικείμενο μεταβολικά και ηπατικά νοσήματα του σκύλου και ολοκληρώθηκε το 2008. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την εκπόνηση δεύτερης διδακτορικής διατριβής στο πανεπιστήμιο Texas A&M University, με θέμα την παγκρεατίτιδα του σκύλου σε συνδυασμό με διατροφή και νοσήματα μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011.

Κατά την οκταετή παραμονή του στις ΗΠΑ, η βασική εκπαίδευση και ενασχόλησή του ήταν σχετικές με την εσωτερική παθολογία και τη διατροφή τόσο του σκύλου όσο και της γάτας, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη γαστρεντερολογία και τις ενδοσκοπήσεις, την ενδοκρινολογία, τα ουρολογικά και τα μεταβολικά νοσήματα, καθώς και με τη διατροφική αντιμετώπιση συγκεκριμένων νοσημάτων. Η ερευνητική και κλινική του δραστηριότητα στον τομέα της παθολογίας και της διατροφής τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει στον κτηνιατρικό χώρο σε διεθνές επίπεδο.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 35 διεθνή και 15 ελληνικά κτηνιατρικά συνέδρια. Έχει παρουσιάσει εργασίες του και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής πάνω σε θέματα παθολογίας του σκύλου και της γάτας σε πάνω από 15 συνέδρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Νότιο Αμερική, σε χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πάνω από 35 επιστημονικές εργασίες στα πιο έγκυρα διεθνή κτηνιατρικά περιοδικά, ενώ πάνω από 20 ανασκοπήσεις και 45 περιλήψεις εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων. Επίσης, έχει συγγράψει, μετά από πρόσκληση, 12 κεφάλαια σε έγκυρα αγγλόγλωσσα βιβλία κτηνιατρικής παθολογίας και χειρουργικής. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά από το 2007 και αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του έγκριτου διεθνούς κτηνιατρικού περιοδικού The Veterinary Journal, από το 2012.

Το 2009 έλαβε το βραβείο του καλύτερου διδακτορικού φοιτητή από την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Texas A&M University, ενώ το 2011 έλαβε το βραβείο διακεκριμένου διδακτορικού φοιτητή σε πανεπιστημιακό επίπεδο από το ίδιο πανεπιστήμιο (το οποίο διαθέτει πάνω από 6000 μεταπτυχιακούς φοιτητές). H εργασία του “Lipid metabolism and hyperlipidemia in dogs” έλαβε το πρώτο βραβείο για το 2010, από το έγκυρο διεθνές κτηνιατρικό περιοδικό The Veterinary Journal. Είναι μέλος του Comparative Gastroenterology Society, του European Society of Veterinary Internal Medicine, του Society for Comparative Endocrinology, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, καθώς και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Τέλος, έχει επιλεγεί ως μέλος του Who’s Who In America.

Patricia Gray

DVM, MS

  • Master στη Μικροβιολογία, Texas A&M University, Texas, USA
  • Ειδικευμένη στην Παθολογία και Χειρουργική Εξωτικών Ζώων, Texas A&M University, Texas, USA

Η Patricia Gray αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Animal Medical Center. Aποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Μετά την αποφοίτησή της πέρασε μία σύντομη περίοδο ως επισκέπτης κτηνίατρος στις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Cornell University (Ithaca, New York), University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania), και Virginia Tech (Blacksburg, Virginia) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2004 έγινε δεκτή σαν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Schubot Exotic Bird Health Center and the Zoo, Exotic and Wild Animal Service, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University. Κατά την οκταετή παραμονή της στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε Master of Science (MS) στη Μικροβιολογία, καθώς και το πρόγραμμα ειδίκευσης (residency) στην παθολογία και χειρουργική εξωτικών ζώων, αναγνωρισμένο από το American Board of Veterinary Practitioners.

Κατά τη διάρκεια τις ειδίκευσής της ήταν υπεύθυνη για όλα τα περιστατικά παθολογίας και χειρουργικής πτηνών, κουνελιών, κουναβιών, ινδικών χοιριδίων κ.τ.λ., καθώς και άγριων ζώων ζωολογικών κήπων. Η Patricia ήταν επίσης μία από τους υπεύθυνους κτηνιάτρους για την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής περισσότερων από εκατό παπαγάλων, διαφόρων ειδών, που ανήκαν στην συλλογή του Schubot Exotic Bird Health Center.

Ως ερευνήτρια στο Schubot Exotic Bird Health Center συμμετείχε ενεργά σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Αποτέλεσε βασική ερευνήτρια της ομάδας η οποία ανακάλυψε τον ιό Avian Bornavirus ως αίτιο της νόσου Proventricular Dilatation Disease (PDD) στους παπαγάλους, γεγονός το οποίο την έκανε να ξεχωρίσει σαν ειδική στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων των εξωτικών πτηνών. Έχει δημοσιεύσει την έρευνά της σε έγκριτα περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμα συνέδρια του Association of Avian Veterinarians στης Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα αποτελεί τη μοναδική κτηνίατρο στην Ελλάδα με επίσημη μετεκπαίδευση και κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου στη χειρουργική και παθολογία εξωτικών ζώων σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Παναγιώτης Κουτσουβέλης

DVM

  • Eιδικευόμενος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας

Ο Παναγιώτης Κουτσουβέλης αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2006. Την ίδια χρονιά πήγε σαν επισκέπτης κτηνίατρος σε μεγάλες κλινικές της Αττικής. Το 2007 ξεκίνησε το δικό του ιατρείο που διατηρεί έως σήμερα και παρακολουθεί παθολογικά περιστατικά με ιδιαίτερη έμφαση στη δερματολογία και την ενδοκρινολογία. Το 2017 ξεκίνησε να βλέπει δερματολογικά περιστατικά σαν εξωτερικός συνεργάτης στο Animal Medical Center.

Το 2015 έγινε δεκτός ως ειδικευόμενος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιάτρων Δερματολόγων και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Παθολογική Κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντός 4 ετών, όπου συμμετείχε στην κλινική εκπαίδευση των φοιτητών 4ου και 5ου έτους. Το 2017 πήρε μέρος σε εκπαίδευση του Κολλεγίου στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Βιοεπιστημών, στην Κροατία, με θέμα την ανοσολογία, τη δομή και τη λειτουργία του δέρματος. Το 2018 έλαβε την εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου στην Ιστοπαθολογία δέρματος, στην Ιταλία.

Έχει συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια με θέματα πάνω στη δερματολογία του σκύλου και της γάτας. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών για το περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας.

Από το 2016 δραστηριοποιείται ερευνητικά στη μικροβιοαντοχή και συγκριμένα την ανθεκτικότητα του σταφυλόκοκκου του σκύλου.

Δημήτρης Μπουμπάρης – Κτηνίατρος

Κτηνίατρος

Ο Δημήτρης Μπουμπάρης είναι απόφοιτος δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ο πρώτος κύκλος σπουδών του ολοκληρώθηκε το 2010 στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το  οποίο αποφοίτησε με άριστα στη διπλωματική του εργασία, μέρος της οποίας ανακοινώθηκε στο 32ο Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Βιολόγων Επιστημών.

Το αστείρευτο πάθος του για τα ζώα και ιδιαίτερα για τα ζώα συντροφιάς τον οδήγησαν στην απόκτηση και δεύτερου πτυχίου, αυτού της Κτηνιατρικής. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2016, λαμβάνοντας αριστείο για την επίτευξη άριστης ακαδημαϊκής επίδοσης κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων, ήταν κάτοχος του προγράμματος υποτροφιών Royal Canin Hellas Mον ΕΠΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15,  ήταν μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Δράσης Φοιτητών Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Διεθνούς Ένωσης Φοιτητών Κτηνιατρικής.

Για 6 μήνες εργάστηκε στο πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο Animal Medical Center στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης ως φοιτητής, ενώ μετά τη λήψη του πτυχίου του εργάστηκε ως κτηνίατρος βοηθός στη Διεύθυνση Στρατιωτικών Σκύλων, Εργαστηρίων ΚΒΙΕΣ Πεντέλης-Χαϊδαρίου και ως κτηνίατρος των στρατιωτικών σκύλων της παραμεθορίου ΤΥΕΘ Μυτιλήνης, αλλά και Υγειονομικού ελέγχου & Επιθεώρησης τροφίμων του νησιού. Κατόπιν εργάστηκε σε κτηνιατρεία στην Κρήτη και την Αθήνα.

Από το Μάιο του 2018 αποτελεί μέλος της ομάδας του Animal Medical Center.

Αντιόπη Καττέ

Βοηθός Κτηνιάτρου

Η Αντιόπη Καττέ είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Πατρών.

Λόγω της αγάπης της και του αστείρευτου ενδιαφέροντός της για τα ζώα, εργάστηκε παράλληλα με τις σπουδές της ως βοηθός κτηνιάτρου.

Η εμπειρία της αυτή ήταν καθοριστική στην απόφασή της να μετακομίσει στην Αθήνα, για να συνεχίσει την ενασχόλησή της ως βοηθός κτηνιάτρου σε μεγαλύτερες κτηνιατρικές κλινικές.

Αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του Animal Medical Center από το 2016.

Παναγιώτα Μορφωνιού

 Βοηθός Κτηνιάτρου

Η Παναγιώτα Μορφωνιού αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά το μεράκι της για τα ζώα δεν την άφησε να ασχοληθεί με το αντικείμενο που σπούδασε. Το 2012, επιστρέφοντας στην Αθήνα, έγινε εθελοντικό μέλος της ΑΝΙΜΑ, ενώ παράλληλα εργαζόταν εθελοντικά σε κτηνιατρείο. Το πάθος της για τα ζώα γρήγορα έγινε επάγγελμα, το οποίο ακολουθεί μέχρι σήμερα με τον ίδιο ζήλο.

Η επιμόρφωσή της συνεχίζεται, παρακολουθώντας κτηνιατρικά σεμινάρια και ημερίδες.

Αποτελεί το νεότερο μέλος της ομάδας του Animal Medical Center στο οποίο ξεκίνησε να εργάζεται το 2019.

Ευφροσύνη Αγοριανίτη

 Γραμματειακή υποστήριξη

Η Ευφροσύνη Αγοριανίτη αποφοίτησε το 2012 από το Οmiros Aegean College (τμήμα Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας). Στη συνέχεια εργάστηκε εθελοντικά στον Όμιλο Υγείας ΙΑΣΩ ως βοηθός διαιτολόγου και ως γραμματειακή υποστήριξη.

Ταυτόχρονα παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη διαχείριση και οργάνωση επιχειρήσεων. Ωστόσο, το αυξημένο ενδιαφέρον και η ιδιαίτερη αγάπη της για τα ζώα την παρακίνησαν να ενταχθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον σχετικό με την κτηνιατρική.

Στα μελλοντικά της σχέδια είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωσή της σε θέματα σχετικά με τη διατροφή των ζώων, μέσω παρακολούθησης ειδικών προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Αποτελεί μέλος της ομάδας του Animal Medical Center από το 2018.

Κλείστε ραντεβού στο πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο Animal Medical Center, για τη φροντίδα του αγαπημένου σας κατοικίδιου!

Παρέχουμε πλήρες φάσμα υπηρεσιών, διαχειριζόμαστε και τα πιο περίπλοκα παθολογικά περιστατικά!

Επικοινωνήστε μαζί μας