Σωστή διατροφή για υγιή κατοικίδια!

Το Κτηνιατρικό Κέντρο μας παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και στον τομέα της Διατροφής. Υπεύθυνος των υπηρεσιών Διατροφής είναι ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Π. Ξενούλης.

Η διατροφή, όπως και στον άνθρωπο, αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Παθολογίας και της αντιμετώπισης σημαντικών παθήσεων στα ζώα. Επιπλέον, η σωστή διατροφή σε υγιή ζώα αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την πρόληψη ασθενειών στο μέλλον.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε, στο Animal Medical Center, στον τομέα της Διατροφής περιλαμβάνουν:

  • Συμβουλές σχετικά με την επιλογή της κατάλληλης εμπορικής τροφής.
  • Συμβουλές και ενημέρωση σχετικά με τα υπέρ και κατά των τροφών που παρασκευάζονται στο σπίτι και των ωμών τροφών.
  • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας και προγράμματα απώλειας βάρους (η παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα, με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους).
  • Διατροφική υποστήριξη κατά τη διάρκεια εντατικής νοσηλείας.
  • Τοποθέτηση καθετήρων σίτισης σε νοσηλευόμενα ζώα.
  • Διατροφική αντιμετώπιση ενδοκρινολογικών, γαστρεντερικών, δερματολογικών κ.ά. παθήσεων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία, τα χρόνια γαστρεντερικά προβλήματα, τα νοσήματα του ήπατος, οι τροφικές αλλεργίες κ.ά.
  • Παροχή ισορροπημένων και εξατομικευμένων συνταγών για τροφές που παρασκευάζονται στο σπίτι, τόσο για υγιή όσο και για ασθενή ζώα.

Αρχικά, όλοι οι σκύλοι και γάτες που προσκομίζονται σε εμάς υπόκεινται σε πλήρη κλινική εξέταση, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνεται ένα πλήρες και λεπτομερές ιστορικό. Επιπλέον, λαμβάνεται ένα πλήρες διατροφικό ιστορικό. Λαμβάνονται υπ’ όψιν παράγοντες όπως είναι το είδος της εμπορικής τροφής, η χρήση τροφών που παρασκευάζονται στο σπίτι, η χρήση συμπληρωμάτων (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), η χρήση «λιχουδιών» κ.ά.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε, μέσω της κατάλληλης διατροφής, στην πρόληψη και θεραπεία νοσημάτων του σκύλου και της γάτας.

Σε περίπτωση που η διατροφική αντιμετώπιση ενός νοσήματος δεν επαρκεί για την πλήρη θεραπεία του, ανάλογα με την περίπτωση, ο κτηνίατρός σας στο Animal Medical Center σε συνεργασία με άλλα μέλη της ομάδας μας (κτηνιάτρους άλλων ειδικοτήτων και βοηθούς κτηνιάτρων) μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών (διαγνωστικών και θεραπευτικών), για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος (βλ. Παθολογία).

Πολλά από τα περιστατικά που προσκομίζονται στο Animal Medical Center για διατροφικές συμβουλές είναι παραπομπές από συναδέλφους κτηνιάτρους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αποτελούν περιστατικά δεύτερης γνώμης.

Σε περιπτώσεις παραπομπής κάποιου ζώου από κτηνιάτρους πρώτης γνώμης, οι υπηρεσίες μας περιορίζονται αποκλειστικά στη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης για την οποία έχει παραπεμφθεί το ζώο, ενώ πάντα υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τον παραπέμποντα κτηνίατρο.

Κλείστε ραντεβού στο πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο Animal Medical Center, για τη φροντίδα του αγαπημένου σας κατοικίδιου!

Παρέχουμε πλήρες φάσμα υπηρεσιών, διαχειριζόμαστε και τα πιο περίπλοκα παθολογικά περιστατικά!

Επικοινωνήστε μαζί μας