Γαστρεντερολογία ζώων συντροφιάς

Το Animal Medical Center, στην Αθήνα, είναι μία από τις ελάχιστες κτηνιατρικές κλινικές στην Ελλάδα που προσφέρει τη δυνατότητα ενδοσκόπησης του γαστρεντερικού σωλήνα (δηλαδή του οισοφάγου, του στομάχου, του λεπτού και του παχέος εντέρου).

Η ενδοσκοπική μονάδα επιβλέπεται από τον Καθηγητή Παθολογίας, κ. Παναγιώτη Ξενούλη, ο οποίος ειδικεύεται στη Γαστρεντερολογία και τις Ενδοσκοπήσεις. Έχει εκπαιδευτεί στις Ενδοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, σε μια από τις καλύτερες Πανεπιστημιακές Κλινικές (Texas A&M University) και είναι, αυτή τη στιγμή, ο μόνος κτηνίατρος με επίσημη μετεκπαίδευση στη Γαστρεντερολογία του σκύλου και της γάτας (την οποία και διδάσκει στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), στην Ελλάδα.

Η ενδοσκόπηση μάς επιτρέπει να εξετάζουμε το εσωτερικό του γαστρεντερικού σωλήνα και να γίνεται λήψη βιοψιών, αφαίρεση ξένων σωμάτων κ.τ.λ. Αυτό γίνεται με τη χρήση εύκαμπτου ενδοσκοπίου τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο εισέρχεται από το στόμα ή/και το απευθυσμένο του ζώου, αποφεύγοντας έτσι τη χειρουργική επέμβαση.

Πολλά από τα νοσήματα του γαστρεντερικού δεν μπορούν να διαγνωστούν με τη χρήση απεικονιστικών εξετάσεων (ακτινογραφίες, υπέρηχος) και, για το λόγο αυτό, απαιτείται συχνά η ενδοσκόπηση και η λήψη βιοψιών για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

 • Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται ενδοσκόπηση του γαστρεντερικού σωλήνα;

  • Χρόνιος έμετος
  • Χρόνια διάρροια
  • Έμετος που περιέχει αίμα (αιματέμεση)
  • Χρόνια απώλεια βάρους χωρίς προφανή αιτία
  • Αιμορραγία από το παχύ έντερο ή/και τον πρωκτό
  • Διερεύνηση ή/και απομάκρυνση πιθανού ξένου σώματος

Κλείστε ραντεβού στο πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο Animal Medical Center, για τη φροντίδα του αγαπημένου σας κατοικίδιου!

Παρέχουμε πλήρες φάσμα υπηρεσιών, διαχειριζόμαστε και τα πιο περίπλοκα παθολογικά περιστατικά!

Επικοινωνήστε μαζί μας