Φροντίζουμε κάθε είδος κατοικίδιου ζώου!

Στο Animal Medical Center, στην Αθήνα, διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Εξωτικών Ζώων, υπό την επίβλεψη της Dr. Patricia Gray. Στο τμήμα Εξωτικών Ζώων είμαστε σε θέση να δεχτούμε πολλά και διάφορα είδη ζώων -από χάμστερ και παπαγάλους μέχρι μαϊμούδες και χιμπαντζήδες!

Δεχόμαστε, κατόπιν ραντεβού, κάθε είδος κατοικίδιου ζώου, με σκοπό την ολοκληρωμένη φροντίδα τους. Στο Animal Medical Center οι υπηρεσίες μας δεν περιορίζονται στην προληπτική ιατρική για υγιή πτηνά και εξωτικά κατοικίδια. Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό που μας επιτρέπει να προσφέρουμε λεπτομερείς διαγνωστικές εξετάσεις, για ζώα κάθε είδους! Έχουμε τη δυνατότητα και τις απαιτούμενες γνώσεις, να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της μικροσκοπικής εξέτασης αίματος, κοπράνων, ούρων και της ιστοπαθολογικής εξέτασης ιστών.

Στο κτηνιατρικό κέντρο μας, προσφέρουμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις που απαιτούν ελάχιστη ποσότητα αίματος, κάτι που καθιστά εφικτό να γίνει πλήρης εργαστηριακός έλεγχος ακόμα και στο πιο μικρό ζώο! Για περίπλοκες και εξειδικευμένες εξετάσεις που δεν εκτελούνται στο Animal Medical Center, συνεργαζόμαστε με εργαστήρια εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας μικροβιολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις και εξειδικευμένες δοκιμές για παθήσεις των εξωτικών ζώων, καθώς και για τον προσδιορισμό του φύλου σε παπαγάλους.

Διαθέτουμε επίσης ψηφιακό ακτινολογικό εξοπλισμό, έγχρωμο υπέρηχο, ηλεκτροκαρδιογράφο, πιεσόμετρο, καθώς και άκαμπτα και εύκαμπτα ενδοσκόπια, προσφέροντας έτσι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο, σε παγκόσμιο επίπεδο! Ίσως ακόμα πιο σημαντικό από τον εξοπλισμό μας είναι η πολύχρονη πείρα και η κατάρτιση του προσωπικού μας, που μας επιτρέπει να εκτελούμε δειγματοληψίες και απεικονιστικές εξετάσεις με τον πιο ασφαλή και ανώδυνο τρόπο, αλλά και να αξιολογούμε τα αποτελέσματα, ώστε να οδηγούμαστε πάντα σε ακριβή διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νοσηλεία

Σε περιπτώσεις που απαιτείται η νοσηλεία του ζώου σας στο Animal Medical Center, τα ασθενή ζώα στεγάζονται με άνεση στην κλινική μας σε ειδικά κλουβιά, σχεδιασμένα για εξωτικά είδη. Παρέχουμε –ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς– οξυγόνο, θέρμανση, νεφελοποίηση (για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος), χορήγηση υγρών και τάισμα –είτε με τη βοήθεια σύριγγας ταΐσματος, είτε με την τοποθέτηση καθετήρα σίτισης, ανάλογα με τις ανάγκες του ζώου. Πάνω από όλα παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα, ανάλογα με το είδος του ζώου, αλλά και τις ανάγκες του. Όλοι οι ασθενείς με μεταδοτικά νοσήματα νοσηλεύονται σε ξεχωριστό χώρο απομόνωσης, για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης της νόσου σε άλλα ζώα. Στόχος μας, για όλα τα νοσηλευόμενα ζώα, είναι να εξασφαλίσουμε μία άνετη και ασφαλή διαμονή για όσο διάστημα απαιτείται η εντατική φροντίδα τους, πάντα με σκοπό να επιστρέψει ο ασθενής στο σπίτι του, με ασφάλεια και το συντομότερο δυνατό.

Στο Animal Medical Center διαθέτουμε σύγχρονο χειρουργείο, κατάλληλα εξοπλισμένο για επεμβάσεις σε όλα τα είδη ζώων, όποιο και να είναι το μέγεθός τους! Διαθέτουμε αναισθητικές μηχανές και εξαρτήματα ειδικά σχεδιασμένα για τα πιο μικρά και ευαίσθητα κατοικίδια ζώα. Χρησιμοποιούμε φάρμακα και πρωτόκολλα μελετημένα, ώστε να εξασφαλίζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε είδους επέμβαση. Μερικές από τις υπηρεσίες ρουτίνας που προσφέρουμε είναι:

  • Ενημερωτική επίσκεψη για νέα εξωτικά κατοικίδια.
  • Δειγματοληψίες και διαγνωστικές εξετάσεις (αιμοληψία, λήψη ούρων, ακτινογραφίες, υπέρηχος).
  • Στείρωση (κουνέλια, νυφίτσες, άλλα μικρά θηλαστικά).
  • Χειρουργεία μαλακών ιστών (π.χ. αντιμετώπιση αποστημάτων, κυστεοτομή για αφαίρεση ουρολίθων, εντεροτομή για αφαίρεση ξένων σωμάτων).
  • Ορθοπαιδικά χειρουργεία.
  • Οδοντιατρικές επεμβάσεις (π.χ. τρόχισμα δοντιών σε κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά).
  • Αφαίρεση αυγών (πτηνά, ερπετά).
  • Καλλωπισμός πτηνών (κόψιμο φτερών, κόψιμο νυχιών, τρόχισμα ράμφους).

Κλείστε ραντεβού στο πρότυπο κτηνιατρικό κέντρο Animal Medical Center, για τη φροντίδα του αγαπημένου σας κατοικίδιου!

Παρέχουμε πλήρες φάσμα υπηρεσιών, διαχειριζόμαστε και τα πιο περίπλοκα παθολογικά περιστατικά!

Επικοινωνήστε μαζί μας